Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Smartphone stil alarm 1

Stil alarm via smartphone (WSAS)

Op basis van het door KIWA opgestelde certificatie schema K21047 “Wireless Silent Alarm System” biedt Unica Fire Detection als eerste in Nederland een Cloud-smartphone gebaseerde ontruimingsalarminstallatie aan die voldoet aan de NEN2575-4. Met name zorginstellingen en ziekenhuizen hebben een verplichting om een stil alarm ontruiming in gang te kunnen zetten. Tot nu werd vaak gekozen voor een PZI installatie met piepers en steunzenders. De smartphone oplossing biedt tal van nieuwe functionaliteiten, beschikt over betrouwbaarheid van 99,95%, vergt minder onderhoud en is financieel aantrekkelijk.

Specificaties

Inleiding

Een ontruimingsalarminstallatie helpt levens redden. Een brand of een andere calamiteit snel ontdekken is één ding, maar een vlotte en veilige manier van ontruimen is minstens zo belangrijk. Tot nu toe werd vaak gekozen voor een personen zoek installatie (PZI). Al jaren is er vanuit de branche de wens om de PZI pagers te vervangen door een draadloos stil alarmsysteem via de smartphone. Hiervoor is het “Wireless Silent Alarm System” certificatieschema opgesteld, het schema K21047. Het door Dräger gevoerde oproepsysteem is het eerste draadloze stil alarmsysteem in Europa dat het WSAS deelcertificaat heeft ontvangen.

Geen extra toestel nodig

Bijna iedereen loopt met een smartphone op zak en hoe logisch is het om die dan ook te gebruiken bij ontruimingen?

Gebruiksgemak

De gebruikers zijn veelal bekend met het gebruik van een smartphone en apps. Het gebruik van het smartphone oproepsysteem sluit naadloos aan bij de ervaringen die gebruikers hebben op een smartphone.

Onderhoud

Het hart ven het smartphone oproepsysteem is een Cloud gebaseerde oplossing waarbij de beschikbaarheid en juiste werking permanent op afstand wordt gemonitord en verder geen onderhoud nodig heeft. Op locatie dient de IP-doormelder jaarlijks onderhouden te worden en de gehele keten van brandmelding tot aan smartphone gecontroleerd op juiste werking. Daarnaast dient jaarlijks een analyse gemaakt te worden van de log bestanden van het gehele systeem om vast te stellen dat het gehele systeem nog in nominale staat is.

Extra functionaliteiten

Het systeem biedt ook de mogelijkheid om de ontruimers direct met elkaar te laten communiceren. Dit kan via de portofoon functie in de app of de conference call. Andere opties zijn bijvoorbeeld het delen van foto’s en video’s, het uitzetten van taken en het meesturen van taakkaarten en ontruimingsplattegronden.

Betrouwbaarheid

Het smartphone oproepsysteem is over de volledige keten redundant uitgevoerd in geografisch gescheiden datacentra. Hierdoor wordt een beschikbaarheid van 99,95% gegarandeerd.

Waarschuwing bij onderzetting

Heb ik te allen tijde voldoende hulpverleners op alle locaties? Of zijn er momenten, bijv. in de nacht, dat ik niet voldoe aan de eisen van de RI&E of de brandweer? Het systeem registreert via de automatische aanwezigheidsregistratie 24 uur per dag of aan de eisen wordt voldaan. Bij onderbezetting volgt een melding naar de verantwoordelijken. Hier wordt ook een rapportage van gemaakt die verder geanalyseerd kan worden.

Andere toepassingen
      Zodra het smartphone oproepsysteem als ontruimingsalarminstallatie in gebruik is genomen, kan het systeem ook voor andere toepassingen worden ingezet:
  • oproepen van de BHV,
  • doorgeven van technische storingen aan de facilitaire dienst,
  • alarmeren van collega’s bij agressie of alleenwerkers die niet reageren etc.
  • benaderen van extra zorgverleners voor assistentie, in de directe nabijheid van het gebouw.
  • kortom, veel toepassingen zijn mogelijk voor een volledige integratie van het oproepsysteem in de calamiteitenplannen.
Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

Stil alarm via smartphone (WSAS). (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

380000

Omschrijving

Specificatie

Documentatie
Download datasheet

Gerelateerde artikelen

Stil alarm via smartphone (WSAS)

380000

D900 NENpage

3820900

D8100 Ontruiming bedienpanelen

Op aanvraag