Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D800 bedienpaneel

D8100 Ontruiming bedienpanelen

De ontruiming bedienpanelen worden met een steekleiding of een redundante ringleiding op de centrale stuureenheid aangesloten. Indien van de redundante ringleiding gebruik gemaakt wordt behoeft er geen gebruik gemaakt te worden van speciale E30 functiebehoud bekabeling en ophanging om de bedienpanelen op het D8100 systeem aan te sluiten.

Specificaties

Kenmerken
  • standaard 6 zones
  • zones uitbreidbaar
  • conform NEN 2575
  • knop “Start ontruiming” beveiligd tegen onbewust activeren
  • mogelijkheid voor omroep
  • voeding vanuit centrale stuureenheid
  • modern design
  • robuuste uitvoering
Ontruiming bedienpaneel

De centrale apparatuur van het D8100 ontruimingssysteem wordt normaal gesproken in een technische ruimte opgesteld. Voor het bedienen van het ontruimingssysteem is een separaat bedienpaneel beschikbaar. Dit paneel is zowel in een opbouw als inbouw versie leverbaar.

Bediening

Op het bedienpaneel kan door middel van druktoetsen gekozen worden in welke zone (‘s) omgeroepen of ontruimt dient te worden. Bij het selecteren van de een zone licht er in de betreffende toets een led op. Bij het werkelijk activeren van de ontruiming ligt de led in de toets “Start ontruiming” op ten teken dat de ontruiming gestart is. Verder is er een druktoets om alle zones tegelijk te selecteren (Totaal ontruiming). Onbedoeld bedienen van de ontruiming wordt voorkomen doordat er over de toets “Start ontruiming” een doorzichtig klepje geplaatst is die eerst geopend moet worden voordat de toets ingedrukt kan worden.

Bekabeling

Het ontruiming bedienpaneel wordt via een steekleiding (functiebehoud) of via een redundante ringleiding aangesloten op de controle eenheid. Het is ook mogelijk meerdere bedieningspanelen binnen een systeem toe te passen. In dat geval heeft één paneel de hoogste prioriteit ten opzichte van de overige panelen. Per paneel dient er een (ring) leiding naar de centrale stuureenheid gelegd te worden.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D8100 Ontruiming bedienpanelen

1

Op aanvraag

Omschrijving

Specificatie

Documentatie
Download datasheet

Gerelateerde artikelen

Stil alarm via smartphone (WSAS)

380000

D900 NENpage

3820900

D8100 Ontruiming bedienpanelen

Op aanvraag