Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D800 centrale apparatuur

D8100 Ontruimingsalarmsysteem

Het Unica Fire Detection D8100 ontruimingssysteem is een modulair ontruimingssysteem en daardoor geschikt voor zowel kleine; middel grote als ook grote systemen. Tevens kan het systeem gebruikt worden voor omroep en weergeven van achtergrondmuziek. Het systeem kan speakers zowel in steekleidingen als ook in ringleidingen aansturen waardoor die toegepast kan worden in nieuwbouw maar ook in renovatie projecten. Door gebruik te maken van digitale versterkers en een geavanceerd vermogensbeheersysteem is het energieverbruik van het gehele systeem laag zonder verlies van functionaliteit en/of veiligheid.

Specificaties

Algemeen

Het Dräger D8100 ontruimingssysteem wordt gebruikt om, bij een calamiteit door middel van een slowwhoop signaal afgewisseld met een gesproken mededeling, het gebouw zo snel mogelijk te evacueren.
Het Dräger D8100 ontruimingssysteem is een ontruimingssysteem conform de laatste nationale- en Europese regelgeving en voldoet dan ook zowel aan de NEN2575; en de EN-54-16. Door gebruik te maken van ringleidingen met gescheiden heen en retourleiding in combinatie met lusisolatoren is het tevens mogelijk functiebehoud te garanderen zonder gebruik te maken van E30 bekabeling en montage technieken. Deze oplossing voldoet aan de NPR2576. Dit levert een aanzienlijk financieel en montage technisch voordeel op.
Door gebruik te maken van een geavanceerd vermogensbeheersysteem is het energieverbruik van het gehele systeem in noodbedrijf extreem laag zonder verlies van functionaliteit en/of veiligheid. Hierdoor blijft de benodigde noodstroom capaciteit beperkt.

Systeemopbouw

Het Dräger D8100 ontruimingssysteem is een modulair systeem welke zowel speakers in ringleiding als ook in steekleiding kan aansturen. Het systeem is hierdoor zowel geschikt voor nieuwbouw als ook voor renovatie projecten.
Het D8100 ontruimingssysteem wordt opgebouwd met een zestal componenten.
1) Centrale stuureenheid
2) Versterkers
3) Noodstroomvoeding
4) Ontruiming bedienpaneel
5) Lusisolator
6) Luidspreker

Centrale apparatuur

De centrale apparatuur wordt klant specifiek opgebouwd in een staande 19 inch kast. Door de modulaire opbouw en de netwerkmogelijkheden kan het systeem zowel als een centraal systeem worden opgebouwd waarbij de gehele installatie vanuit één punt wordt bekabeld of als een decentraal systeem waarbij de benodigde apparatuur verspreid door het gebouw(en) wordt opgesteld en zo een aanzienlijke besparing op de aanleg van (luidspreker) bekabeling behaald kan worden. Ook is het eenvoudig het systeem in een later stadium uit te breiden of aan te passen aan specifieke gebruikers wensen.

Centrale stuureenheid

Hierin bevindt zich de intelligentie voor het aansturen en bewaken van de steekleidingen en/of lussen en het digitale geheugen voor verschillende teksten. Tevens zijn in de centrale stuureenheid 8 vrij programmeerbare potentiaalvrije relais opgenomen en 4 ingangen voor microfoons voor het automatische volume controle systeem. Meerder centrale stuureenheden kunnen door middel van een IP verbinding met elkaar verbonden worden.

Versterkers

Alle versterkers zijn digitale versterkers die een zeer hoog rendement koppelen met een geringe inbouwhoogte. Door het hoge rendement en de speciale “sleep mode” tijdens noodstroombedrijf is de benodigde noodstroom capaciteit beperkt. De versterkers zijn beschikbaar in met verschillende vermogens oplopend van 125 tot 500 Watt. In één behuizing zijn twee of 4 versterkers ondergebracht. Tevens zijn er twee type beschikbaar met ingebouwde noodstroom voorziening die specifiek bedoeld zijn voor compacte systemen.

Noodstroomvoeding

De Noodstroomvoeding bestaat uit een voeding lader conform EN-54-4 met bijbehorende accu’s. De noodstroom voeding levert bij uitval van de primaire energievoorziening de benodigde energie voor minimaal 24 uur waarvan 30 minuten in vollast. Er zijn twee type noodstroomvoeding beschikbaar. Welke er wordt gekozen en welke capaciteit aan accu’s er bij worden geplaatst is afhankelijk van de van de omvang van de installatie.

Ontruiming bedienpaneel

Het bedieningspaneel wordt via een in functiebehoud uitgevoerde steekleiding of door middel van een redundante ringleiding aangesloten op de centrale stuureenheid. Dit paneel is voorzien van een microfoon en 12 drukknoppen voor de standaard functies en maximaal 6 ontruimingszones. Het paneel kan eenvoudig worden uitgebreid met behulp van een uitbreidingsmodule. Per uitbreidingsmodule komen er 18, vrij programmeerbare, knoppen extra beschikbaar.

Lusisolatoren

Door gebruik te maken van ringleidingen met gescheiden heen en retourleiding in combinatie met lusisolatoren wordt voor de bekabeling naar de luidsprekers functiebehoud conform de NPR2576 gerealiseerd. De lusisolator beschikt over een dubbele isolator, zowel aan de inkomende zijde als ook aan de afgaande zijde De isolator koppelt in geval van een kortsluiting het getroffen deel van de ringleidig los zodat de kortsluiting geïsoleerd wordt en geen effect op de werking van de rest van het ontruimingssysteem heeft.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D8100 Ontruimingsalarmsysteem Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen.

1

3852820

Omschrijving

Specificatie

Documentatie
Download datasheet

Gerelateerde artikelen

Stil alarm via smartphone (WSAS)

380000

D900 NENpage

3820900

D8100 Ontruiming bedienpanelen

Op aanvraag