Unica Fire Detection
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Ontruiming@2000w
Branddetectie, brandmeld- en ontruimings-alarminstallatie

Service en onderhoud

Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI) waarschuwt u vroegtijdig bij brand

De brandmeldinstallatie kan een brand melden door middel van een handbrandmelder. Handbrandmelders zijn niet-automatische melders waarbij een brandmelding met de hand kan worden gegeven. Het doel van de handbrandmelder is om bij het melden van een brand, door middel van het indrukken van het breekglaasje, de brandmeldinstallatie te activeren. Hierdoor worden de aanwezige personen gewaarschuwd en de noodzakelijke sturingen verricht. In tegenstelling tot automatische melders hoeft een handbrandmelder niet de plaatst van de brand aan te geven. Detecteren van een brand door middel van een automatische melder, geeft dus wel de plaats van de brand aan.

Andere functies van de brandmeldinstallatie zijn:

 • Aangeven van de plaats van de melding en/of detector
 • Doormelden van brand en storing
 • Het geven van stuursignalen
 • Het vastleggen van alle gebeurtenissen in een geheugen

Na levering van uw brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie biedt een onderhoudsabonnement op maat u extra voordelen en waarborgt het abonnement de continuïteit van uw installatie. Binnen het onderhoudsabonnement voert Unica Fire Detection als basis het preventieve onderhoud uit waardoor uw installatie in optimale conditie blijft en daarmee storingen worden voorkomen.

Unica Fire Detection verzorgt naast onderhoud op de eigen systemen ook onderhoud voor de volgende merken: Esser, Notifier, Hertek, Bosch, Variodyn, Labour Straus.

De wettelijke eisen voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties treft u aan het Bouwbesluit 2012 (artikel 6.20 en 6.23); deze artikelen sturen specifieke normen aan. De NEN2654-1 en NEN2654-2 beschrijft het beheer, controle en onderhoud van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Wanneer u een onderhoudsabonnement afsluit, bent u ervan verzekerd dat u aan de onderhoudseisen voldoet.

Naast het voldoen aan de gestelde onderhoudseisen geeft afhankelijk van een door u gekozen abonnementsvorm, u nog meer voordelen zoals:

 • Supportdesk en remote service
 • Korting op voorrijkosten en werkuren
 • Voorrang bij het verhelpen van storingen
 • Software update
 • Inspectie en rapportage
 • Digitaal logboek
 • Assistentie bij het uitvoeren van de beheerderstaken

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Bent u klant bij Dräger? Dan ontvangen wij graag ook onderstaande gegevens:

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Unica Fire Detection kan bieden voor service werkzaamheden aan uw brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie(s)? Dan ontvangen wij graag onderstaande gegevens.

Aanhef*

Uw voor- en achternaam*

Bedrijfsnaam*

Email adres*

Telefoonnummer*

Contractnummer

Adres onderhoudslocatie

Uw opmerking

Bent u klant bij Unica Fire Detection? Dan ontvangen wij graag ook onderstaande gegevens: