Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D900 NENpage

D900 NENpage

Er zijn diversen manieren om ontruiming binnen een gebouw te organiseren. In die gevallen waarin een deel van de aanwezigen niet of verminderd zelfredzaam zijn, zoals in verzorgingshuizen of detentie centra, is het gebruik van een “Stille ontruiming” vaak wenselijk om paniek te voorkomen. Het NENpage systeem is speciaal ontwikkeld voor dit soort situaties en voldoet daarbij aan het gestelde in de NEN 2575.

Specificaties

Inleiding

Wanneer voor de ontruiming gekozen wordt voor "stille ontruiming" dient de gehele installatie voor de "stille ontruiming" te voldoen aan de NEN 2575. Dit om de beschikbaarheid van het systeem ten alle tijden te kunnen garanderen. In veel gevallen voldoet een eventueel reeds aanwezig standaard PZI of DECT systeem niet aan deze eisen. Om een bestaand systeem alsnog aan de eisen te laten voldoen is vaak zeer kostbaar. In deze gevallen kan het NENpage systeem als alternatief ingezet worden naast het bestaande PZI / DECT systeem. Ook kan het systeem als standalone PZI systeem ingezet worden voor die situaties waar nog geen PZI beschikbaar is.

Kenmerken
  • compleet systeem
  • conform NEN 2575
  • robuuste "brandweer" pagers
  • combinatie met bestaande DECT/PZI mogelijk
  • ESPA-444 ingang & uitgang
  • aantal ontvangers onbeperkt
  • optioneel vrije berichten
  • service vriendelijk
Systeemopbouw

Het NENpage systeem bestaat uit een centrale kast waar alle benodigde apparatuur ingebouwd is. De centrale wordt middels een ESPA-444 koppeling verbonden met de brandmeldcentrale. Optioneel kan er ook gekoppeld worden op contactbasis. Bij het systeem hoort verder nog een laadrek voor de pagers (standaard 3 meegeleverd) en een antenne om het signaal te verspreiden. Het hele systeem is zo opgebouwd dat die geheel voldoet aan de NEN 2575 inclusief zender bewaking en noodstroom voorzieningen.

Repeater

Indien het bereik van de zender niet voldoende is om het gehele object van betrouwbaar ontvangst te voorzien kunnen er repeaters bij geplaats worden om het bereik te vergroten. Deze repeaters zijn zelfstandige units die draadloos met de hoofd zender communiceren. Het is dus niet noodzakelijk bekabeling tussen de hoofdzender en de repeaters aan te leggen.

Integratie

Het NENpage systeem beschikt zowel over een ESPA-444 ingang als een ESPA-444 uitgang. Hierdoor is het mogelijk om het NENpage systeem te integreren in een bestaand niet gecertificeerd oproepsysteem zonder dat er een extra ESPA-444 uitgang gerealiseerd hoeft te worden. Hiervoor wordt het bestaande ESPA-444 signaal eerst naar de NENpage centrale gevoerd en deze stuurt het signaal vervolgens 1 op 1 door naar het bestaande systeem.

Pager

Bij het systeem worden standaard 3 pagers geleverd. De pagers zijn robuust uitgevoerd en beschikken over een groot verlicht display met 3 x 16 karakters waarop de melding duidelijk kan worden weergegeven. De pager is verder voorzien van een draagclip en een trilfunctie. Via het overzichtelijke menu zijn diversen persoonlijke instellingen door de gebruiker zelf in te stellen

Optie contactkoppelaar

Als optie kan het systeem voorzien worden van een contactkoppelaar. Op deze koppelaar kunnen contacten aangesloten worden om bijvoorbeeld storingsmeldingen of deurbel mee in te lezen. Per ingang kan er een vaste tekst in geprogrammeerd worden met bijbehorend piep ritme. Op deze wijze kan het systeem breder ingezet worden dan alleen voor stille ontruiming.

Optie terminal software

Met deze optie wordt het mogelijk om met behulp van een PC oproepen naar de pagers te versturen. Het weer te geven tekst bericht kan dan zelf ingegeven worden. Dit is een extra mogelijkheid die niet onder de NEN 2575 normering valt.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D900 NENpage

1

3820900

Omschrijving

Specificatie

Netspanning

Bedrijfsspanning

Maximaal opgenomen vermogen

Maximaal aantal op te laden pagers

Omgevingstemperatuur

Relatieve vochtigheid

Afmetingen (H x B x D)

Kabelinvoer

Materiaal

Beschermingsgraad

Kleur

Gewicht

Normering

230 V AC / 50 Hz

12 V DC

57 VA

5

10 tot 40 °C

max. 95 %

760 x 760 x 210 mm

Boven, of onderzijde

Metaal

IP 30

RAL 7035

± 47 kg

Conform NEN 2575

Documentatie
Download datasheet

Gerelateerde artikelen

Stil alarm via smartphone (WSAS)

380000

D900 NENpage

3820900

D8100 Ontruiming bedienpanelen

Op aanvraag