Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D800 lusisolatoren

D8100 Lusisolatoren

Het Unica Fire Detection D8100 ontruimingssysteem kan gebruik maken van ringleidingen ten behoeve van het aansturen van de luidsprekers. In combinatie met het gebruik van de lusisolatoren wordt een hoog veiligheidsniveau behaald. Tevens is het hierdoor niet noodzakelijk E30 functiebehoud bekabeling aan te leggen wat een aanzienlijke besparing op de installatiekosten betekent.

Specificaties

Algemeen

Tot voor kort konden ontruimingssystemen met gesproken woord alleen met behulp van steekleidingen bekabeld worden. Om de functionaliteit ook tijdens calamiteiten te kunnen garanderen diende de steekleidingen met functiebehoud (E30) aangelegd te worden. Inmiddels is de techniek van ringleiding, zoals deze al langer bekend is bij branddetectie, nu ook voor ontruimingssystemen beschikbaar gekomen. Het gebruik van ringleidingen heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de steekleidingen..

Steekleiding
  • maximaal 25 luidsprekers achter elkaar
  • E30 functiebehoud bekabeling
  • thermische zekering op luidspreker
  • keramische aansluitblok op luidspreker
  • lijnbewaking, bij uitval luidspreker wordt dit niet gesignaleerd
  • bij kortsluiting of breuk van de steekleiding kunnen tot 25 luidsprekers tegelijk uitvallen
Ringleidig
  • maximaal 80 luidsprekers achter elkaar
  • geen E30 functiebehoud bekabeling noodzakelijk
  • bij een kortsluiting of breuk in de ringleiding vallen er beperkt tot maximaal 1 ruimte luidsprekers uit
LIM lusisolator

Door gebruik te maken van ringleidingen met gescheiden heen- en retourleiding in combinatie met LIM lusisolatoren wordt voor de bekabeling naar de luidsprekers functiebehoud conform de NPR2576 gerealiseerd. Er is dus geen speciale functiebehoud kabel noodzakelijk maar standaard 2 x 1,5 mm2 (getwist, NIET afgeschermd) bekabeling. De lusisolator wordt om de luidspeaker geplaatst of bij het binnen komen en verlaten van een ruimte. In geval van een kortsluiting in de ringleiding wordt de getroffen zijde los gekoppeld zodat de kortsluiting geïsoleerd wordt en verder geen effect op de werking van het ontruimingssysteem heeft. De kortsluiting wordt als storing op de centrale stuureenheid weergegeven.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D8100 Lusisolatoren. (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3852890

Omschrijving

Specificatie

Documentatie
Download datasheet

Gerelateerde artikelen

Stil alarm via smartphone (WSAS)

380000

D900 NENpage

3820900

D8100 Ontruiming bedienpanelen

Op aanvraag