Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Draeger D9230

D9230 Micro Sens Rookaanzuigsysteem

Rookaanzuigsystemen zijn vaak een goede oplossing voor situaties waar puntrookmelders niet goed toegepast kunnen worden. Dit kan zijn omdat er (zeer) snel rook gedetecteerd moet worden of omdat de situatie waarin rook gedetecteerd moet worden voor een rookmelder niet toegestaan of mogelijk is bijvoorbeeld door grote hoogte, stof of kou. Daarnaast kan een rookaanzuigsysteem vrijwel onzichtbaar gemonteerd worden.

Specificaties

Inleiding

De industriële ontwikkeling nieuwe architectonische mogelijkheden leidt tot eisen voor brandpreventie waaraan conventionele puntmelders vaak niet kunnen voldoen. Uit statistieken van brandoorzaken blijkt dat het merendeel van de vernietigende branden ontstaan door uitgebreide smeulbranden. Terwijl conventionele melders moeten ‘wachten’ tot de brand een detecteerbare grootte heeft bereikt, kunnen gevoelige rooksensoren deze branden al tijdens de eerste fase herkennen en veel sneller in werking treden om de schade tot een minimum te beperken.

Hoge gevoeligheid

Voor alle brandtypes volgens de Europese norm EN 54-20 bereikt het systeem een uitmuntende detectie. De detectormodule kan op verschillende gevoeligheden ingesteld worden (0,5% – 2% per meter lichtverduistering, in stappen van 0,1%) Deze vorm van detectie kan nu als maatwerk ingezet worden.

LOGIC SENS

LOGIC-SENS zorgt voor een optimale detectie door een onderscheid te maken tussen echte brandsignalen en van buiten komende storingsinvloeden. Hierdoor is het mogelijk rookdetectie toe te passen in ruimten lastige omgevingsvariabelen en doorlopend aanwezige storingsinvloeden zoals: koude, hitte, vochtigheid, stof en uitlaatgassen met een minimum risico op ongewenste of onechte brandalarmen.

Werkingsprincipe

In de te beveiligen zone of ruimte worden continue door middel van een buizensysteem met aanzuigopeningen luchtmonsters aangezogen (1). Deze worden door een luchtfilter (2) geleid om de lucht te ontdoen van grote stofdeeltjes. Daarna gaat de lucht naar de centrale unit (3) waar de aangezogen lucht wordt geanalyseerd op de aanwezigheid van rookdeeltjes. Na analyse wordt de aangezogen lucht terug gevoerd naar de ruimte waaruit is aangezogen (4).

Functionaliteit

Alle functies van de MICRO-SENS® worden voortdurend bewaakt. Een verstopping of breuk van het buizensysteem of een uitval van de aanzuigeenheid worden als storing gemeld en door een LED op de MICRO-SENS® gesignaleerd. Alarm- en storingssignalen zijn als potentiaalvrije contacten voor aansluiting op iedere willekeurige brandmeldcentrale beschikbaar. De MICRO-SENS® kan ook als zelfstandig systeem ingezet worden. Op de MICRO-SENS® kunnen externe optische signaleringen aangesloten worden.

Snel en eenvoudig onderhoud

De MICRO-SENS® heeft een eenvoudig modulaire systeemopbouw en maakt een ongecompliceerd, kostenbesparend onderhoud mogelijk. Dit alles zonder bedrijfsprocessen van gebruikers te moeten storen. Voor inbedrijfname, onderhoud en service wordt gebruik gemaakt van speciale diagnose software. Met deze software is een snelle en eenvoudige diagnose mogelijk.

Breed toepassingsgebied

De MICRO-SENS® is voor veel verschillende toepassingen geschikt: overal in industrie, logistiek en handel en dienstverlening kan aan specifieke detectie-wensen voldaan worden. Een breed toepassings-spectrum is mede mogelijk door een temperatuursbereik variërend van -20 °C tot en met +60 °C, in de diepvriesvariant zelfs tot - 40°C.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D9230 Micro Sens Rookaanzuigsysteem. (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3821100

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Bedrijfsspanning

Normspanning

Voeding

Stroomverbruik standby (bij 24 V)

Stroomverbruik in alarm (bij 24 V)

Aanloopstroom

Contactbelasting relais

Klemaansluitingen

Afmetingen incl. kabelopeningen (H x B x D)

Gewicht

Kleur

IP classificatie

Temperatuurbereik standaard

Temperatuurbereik diepvriesvariant

Vochtigheid

Geluidsniveau standaard

Geluidsniveau met geluidsdemper

Optische signalering door middel van LED’s

Aantal detectormodules

Alarmgevoeligheid detectormodule (in stappen van 0,1% instelbaar)
Type DM-TM-50

Alarmgevoeligheid detectormodule (in stappen van 0,1% instelbaar)
Type DM-TM-10

Alarmuitgang

Alarmgeheugen

Maximale bewakingsoppervlakte (afhankelijk van projectering)

Maximale totale buis lengte

Maximale aantal aanzuigopeningen

EN 54-20 Goedkeuring (Klasse A, B en C)

16 tot 30 V DC

24 V DC

Extern via brandmeldcentrale of separate EN-54 voeding

105 - 170 mA

110 - 175 mA

150 mA

1A, 30 V DC, max. 24W

Max. 1,5 mm²

222 x 140 x 70 mm

0,8 kg

RAL 9018

IP 20 (optioneel IP54)

-20°C tot +60°C

-40°C tot +60°C

95% ( zonder condensvorming)

50,4dB(a)

40,5 dB(A) (Dit zijn minimale geluid niveaus is afhankelijk van ventilator snelheid)

Groen: in bedrijf Rood : Brandalarm Geel : storing

1

Gevoeligheid: 0,5 - 2% lichtverduistering per meter

 

Gevoeligheid: 0,1 - 2% lichtverduistering per meter

1 alarm contact

Ja

400 m²

50 m

8

VDS: No. G206004