Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Drager30145

D5000 Draadloze melders

Speciaal voor die situaties waarin bekabeling lastig of zelfs niet mogelijk is zoals monumentale panden of juist moderne gebouwen met veel glas in de constructie beschikt het D5000 brandmeldsysteem over een EN54-25 goedgekeurde draadloze oplossing voor zowel hand, automatische melders en signaalgevers. Hiermee kan altijd een passende (tijdelijke) oplossing worden geboden.

Specificaties

Inleiding

Teneinde te kunnen omgaan met moeilijk te bedraden locaties, locaties waar uit esthetisch oogpunt geen bedrading gewenst is of continue veranderende kantoortuinen waarbij melders steeds bijgeplaatst of verplaatst moeten worden, biedt het D5000 branddetectiesysteem een oplossing aan met draadloze melders.

Kenmerken
  • elke melder individueel uitleesbaar
  • standalone ook mogelijk (contact brand & contact storing)
  • verschillende type D5000 melders mogelijk (ook met signaalgever)
  • max. reikwijdte Buiten 300 meter Binnen 30 meter
  • max. 32 melders per basisstation
  • EN54-25 goedgekeurd
  • 433 MHz & 868 MHz band
Functionaliteit

Voor de verbinding tussen basisstation en melders zijn twee banden met elk respectievelijk 20 en 5 kanalen beschikbaar. Bij storing van een kanaal wordt automatisch een ander kanaal gekozen (frequency hopping). Indien een hele band wordt gestoord, wordt overgeschakeld naar de andere band. In-dien beide banden worden gestoord of het ontvangstsignaal te zwak is, vindt een foutmelding naar de brandmeldcentrale plaats. Kortom: een bijzonder veilige verbinding.
De reikwijdte van de verbinding is maximaal 300 meter zonder objecten tussen het basisstation en de draadloze sokkel. Indien er zich objecten/muren/enzovoort tussen het basisstation en draadloze sokkel bevinden zal dit de maximale reikwijdte beïnvloeden. Het daadwerkelijke bereik dient doormiddel van proefmetingen vastgesteld te worden . De praktijk leert dat de reikwijdte in gebouwen met tussenliggende muren ongeveer 30 meter is.

Basisstation

Per basisstation kunnen maximaal 32 draadloze melders aangesloten worden, elke draadloze melder heeft zijn eigen adres en wordt apart op de BMC gesignaleerd. Maximaal 10 basisstations per melderlus. Stand-alone bedrijf mogelijk (één pot. vrij contact voor brandalarm en één voor storing).

Gateway

De gateway kan direct in de melderlus opgenomen worden zonder externe voedingsspanning. Er mogen maximaal 9 gateways op de melderlus geplaatst worden. Op de gateway kunnen maximaal 10 draadloze componenten worden aangemeld. De gate way is vooral bedoeld om in een bestaande installatie achteraf op eenvoudige wijze nog enkele melders draadloos toe te voegen.

Draadloze meldervoet

Meldersokkel geschikt voor thermisch maximaal (TM), thermisch differentiaal (TD), optisch (O) en meercriteriamelder (O2T) Meldersokkel controleert functioneren en aanwezigheid melder en beschikt over lithium batterij pakket. Het is niet mogelijk een nevenindicator op de meldervoet aan te sluiten.

Draadloze universele interface

Met behulp van de draadloze universeel interface kunnen zowel handmelders; contacten als ook automatische melders ingelezen worden. Daarnaast is de universeel interface ook geschikt om een signaalgever aan te sturen. Met behulp van verschillende opbouwramen kunnen de diversen componenten direct op de interface geplaatst worden. Ook is het mogelijk de interface met een neutrale afdekplaat af te dekken en de in– of uitgang te bekabelen (max. 3 meter).

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D5000 Draadloze melders

1

Op aanvraag

Omschrijving

Specificatie