Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D9140

D9140 Industriële lineaire temperatuur detectie

Met name in openbare en industriële omgevingen is er behoefte aan een vorm van detectie die weinig of geen onderhoud nodig heeft, bestand is tegen diverse invloeden van buitenaf en over een breed spectrum instelbaar is. Daarbij mag er ook nog eens nagenoeg geen ongewenste alarmmeldingen genereert worden Speciaal voor dit soort toepassingen is dit industriële lineaire temperatuur detectiesysteem ontwikkeld.

Specificaties

Systeemopbouw

Het industriële lineaire temperatuur detectiesysteem bestaat uit een afgesloten sensorbuis die gevuld is met lucht. Deze wordt in de te bewaken ruimte gemonteerd. Deze sensor buis wordt aangesloten op een controller. De controller bewaakt continu de druk in deze sensorbuis. Bij overschijding van de ingestelde alarm waarden genereert de controller een alarm. Tevens bewaakt de controller de buis op lekkage. Signalering van brand en/of storing vindt plaats middels leds op de besturingseenheid en potentiaalvrije contacten. Hierdoor is het systeem geschikt om op elk type brandmeldcentrale aangesloten te worden.

Kenmerken
 • 1 of 2 sensor buizen
 • maximale lengte per sensorbuis 115 meter
 • sensor buis beschikbaar in koper; RVS en teflon
 • bestand tegen vocht, vuil, stof en corrosie
 • snelle detectie
 • eenvoudig te installeren
 • lage onderhoudskosten
 • EN54-22 goedgekeurd
Toepassingsmogelijkheden
 • spoorweg- en autotunnels
 • parkeergarages
 • stallen
 • afvalverwerkende bedrijven
 • petrochemische industrie
Controller

De controller is het hart van het systeem. Op de controller kunnen afhankelijk van het type 1 of 2 sensorbuizen aangesloten worden. De druk in de sensor buis wordt middels een volledige elektronische druksensor continu gemeten en vergeleken met de ingestelde alarm parameters. Bij overscheiding van deze parameters wordt een alarm gegenereerd. Tevens controleert de controller de sensor buis op lekkage. In de controller zijn diversen instellingen mogelijk om het systeem aan de specifieke omstandigheden aan te passen. Om ongewenste alarmen te voorkomen maakt het systeem gebruik van geavanceerde dynamische hitte detectie technologie waarmee kortstondige temperatuur schommelingen er uit gefilterd worden.
Een brandalarm wordt gegeven, indien ofwel de druk in de sensorbuis een maximale waarde overstijgt (maximaal temperatuur), of een bepaalde drukstijging binnen een ingestelde tijd (differentiaal temperatuur) geregistreerd wordt. Beide alarmwaarden kunnen apart geprogrammeerd worden. Een alarmmelding (per sensorbuis) volgt via de optische signaalgevers (LED's) op het front van de controller en via potentiaalvrije contacten voor de doorgifte naar andere systemen, zoals een brandmeldcentrale.

Sensorbuis

De sensor buis is beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen: koper (voor standaard toepassingen), RVS (voedingsindustrie en hoge temperatuur toepassingen) en PTFE (Teflon) (in agressieve omgevingen zoals petro-chemische industrie).

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D9140 Industriële lineaire temperatuur detectie. (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3851261

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Type

Bedrijfsspanning

Ruststroom (bij 24Vdc)

Aantal sensorbuizen

Sensorbuis lengte

Ingangen

Uitgangen

Afmetingen (H x B x D)

Kabelinvoer

Materiaal

Beschermingsgraad

Omgevingstemperatuur

Kleur

Gewicht

Goedkeuringen

ADW 535-1

9 - 30 Vdc

Standaard 35mA Zelf test (ca. 180 sec.) 210mA

1

1 x115 meter (EN54-22) 1 x 200 meter (Niet EN54-22)

Reset; Dag/Nacht; Referentie

1 x Brand (50Vdc/1 A) 1 x Storing(50Vdc/1 A)

160,5 x 250,5 x 134 mm

Onderzijde met wartel

ABS

IP 65

Controller -20 t/m 40°C Sensorbuis -40 t/m 300°C (Afhankelijk type sensorbuis)

Licht grijs (RAL 280 70 05); Houtskool (Ral 300 20 05)

± 1,6 kg

EN54-22 Vds