Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D9130

D9130 Lineaire temperatuur detectie

Met name in openbare en industriële omgevingen is er behoefte aan een vorm van detectie die weinig of geen onderhoud nodig heeft, bestand is tegen diverse invloeden van buitenaf, en nagenoeg geen ongewenste alarmmeldingen genereert. Speciaal voor dit soort toepassingen is dit lineaire temperatuur detectiesysteem ontwikkeld.

Specificaties

Systeemopbouw

Het lineaire temperatuur detectiesysteem bestaat uit een besturingseenheid en een daarop aangesloten detectiekabel. Signalering van brand en/of storing vindt plaats middels leds op de besturingseenheid en potentiaalvrije contacten. Hierdoor is het systeem geschikt om op elk type brandmeldcentrale aangesloten te worden.t.

Kenmerken
  • sensor lengte maximaal 300 meter
  • bestand tegen vocht, vuil, stof en corrosie
  • lage kans op ongewenste alarmen
  • eenvoudig te installeren
  • lage onderhoudskosten
  • Vds goedgekeurd
Toepassingsmogelijkheden

Het lineaire temperatuur detectiesysteem werkt onafhankelijk van het alarmsysteem waarop het aangesloten kan worden en is bij uitstek geschikt voor het beveiligen van o.a. parkeergarages, kabeltracees, koelcellen, houtverwerkingsbedrijven, afvalverwerkende bedrijven en stallen.

Besturingseenheid

Het systeem is opgebouwd uit een besturingseenheid en een detectiekabel. Op de besturingseenheid worden de alarmdrempels voor zowel het thermo-maximaal als het thermo-differentiaal deel, met behulp van meerstanden schakelaars, ingesteld. In totaal zijn er 3048 instellingsmogelijkheden beschikbaar waardoor er voor iedere situatie een optimale instelling toegepast kan worden. De status van de detectiekabel wordt door de besturingseenheid bewaakt op alarm, draadbreuk en kortsluiting. Met behulp van vier leds aan de voorzijde wordt de status weergegeven (In bedrijf, Max.alarm, Dif.alarm en storing). Daarnaast beschikt de besturingseenheid over potentiaalvrije contacten voor alarm (Max. en Dif.) en storing. Herstellen van de besturingseenheid kan door het onderbreken van de voedingsspanning of het activeren van de externe herstel ingang of door het indrukken van de interne herstelschakelaar.

Detectiekabel

De detectiekabel bestaat uit vier koperleidingen die met een kleur gecodeerd materiaal omhult zijn en voorzien van een moeilijk brandbare buitenmantel. Er zijn diversen type detectiekabel beschikbaar welke ieder voor een specifieke toepassing geschikt zijn. De standaard (blauwe) detectiekabel is uitsluitend geschikt voor binnen situaties. De zwarte detectiekabel kan ook buiten en in meer agressieve omgevingen geplaatst worden. De detectiekabel met RVS versterking is uitermate geschikt voor die situaties waarin de kabel bestand moet zijn tegen mechanische belasting.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D9130 Lineaire temperatuur detectie. (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3851201

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Bedrijfsspanning

Ruststroom

Alarmstroom

Minimaal aan te sluiten meters detectiekabel

Minimaal aan te sluiten meters detectiekabel

Thermische temperatuurklasse

Afmetingen (H x B x D)

Kabelinvoer

Materiaal

Beschermingsgraad

Temperatuurbereik

Kleur

Gewicht

Goedkeuringen

10 - 30Vdc

Max. 25mA bij 24Vdc

Max. 25mA bij 24Vdc

10 meter

300 meter

A1, A2, B en C Conform EN54-5

120 x 200 x 80 mm

Onderzijde met Wartel

ABS

IP 65

-20 t/m 50°C

Grijs (RAL 7035)

± 550 gr

Vds G205066