Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D9000 lineaire optische rookdetectie (ARDEA

D9000 Lineaire optische rookdetectie (Ardea)

Tegenwoordig is het gebruik van glas en grote open atria in gebouwen heel gebruikelijk. Dit stelt specifieke eisen aan de branddetectie apparatuur. Voor het esthetisch verantwoord en kosten effectief detecteren van dit soort grote oppervlakten is lineaire rookdetectie ontworpen.

Specificaties

Algemeen

Dit lineaire rookdetectie systeem is geschikt om zeer grote oppervlakten per detector te beveiligen. De zender en ontvanger kunnen tot maximaal 200 meter uit elkaar geplaatst worden. De detector kan afhankelijk van de montage hoogte een gebied bewaken van maximaal 8 meter breed aan weerszijden van de licht straal. Het totaal te beveiligen oppervlakte voor één detector is maximaal 1600 M2 (maximale oppervlakte zone conform EN54-14).
De zender en ontvanger zijn beiden voorzien van een zeer stabiele montage beugel met een speciale fijn afstelling om de zender en ontvanger eenvoudig op elkaar te kunnen richten. Door het gebruik van geavanceerde algoritmes voor het bepalen van wel of geen brand is de detector ongevoelig voor optische en elektromagnetische verstoringen.
De alarmniveaus waarop de melder dient te reageren zijn vrij programmeerbaar zodat voor iedere situatie de juiste alarmdrempel gekozen kan worden.
Door het grote oppervlak dat door één detector bewaakt kan worden zijn de kosten per M2 voor zowel aanschaf als onderhoud zeer gunstig.

Toepassingsmogelijkheden

Dit lineaire rookdetectiesysteem werkt onafhankelijk van het alarmsysteem waaraan het gekoppeld wordt en is uitermate geschikt voor de volgende situaties: atria, bedrijfshallen, hoge ruimten vergaderruimten, zwembaden, metrostations en musea.

Werking lineaire rookdetectie

Het lineaire rookdetectiesysteem bestaat uit drie onderdelen: De zender, de ontvanger en de interface. De zender zendt continu een Infrarood (IR) lichtbundel door de te bewaken ruimte richting de ontvanger.
In de ontvanger wordt deze lichtbundel geanalyseerd met een speciaal algoritme welke bepaald of de informatie welke uit de lichtstraal kan worden gehaald voldoet aan de symptomen van een brandsituatie.Bij het analyseren worden de rook- en temperatuurgegevens omgezet in een digitaal signaal. Dit signaal wordt door een micro-processor verder verwerkt. Bij de analyse wordt rekening gehouden met de specifieke gegevens van de situatie waar de detector geplaatst is. Deze gegevens zijn bij het inbedrijfstellen door middel van kalibreren in de detector opgeslagen. Hierdoor wordt het mogelijk om zelfs in ruimten waar mogelijke stoorsignalen aanwezig zijn toch een betrouwbare brandmelding te genereren.
Op de interface unit worden zowel de zender als de ontvanger aangesloten. In de interface unit is een potentiaal vrij contact voor brand en storing aanwezig. Tevens moet op de interface unit 24 VDC worden aangeboden om de zender en ontvanger van stroom te voorzien.

Speciale uitvoeringen

Naast de standaard uitvoering zijn er voor gebruik in o.a industriële omgevingen ook speciale uitvoeringen beschikbaar zoals een aangepaste versie voor stoffige omgevingen of een waterdichte versie en een explosie veilige versie. Speciaal bedoeld voor industriële omgevingen..

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D9000 Lineaire optische rookdetectie (Ardea).  (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3820074a

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Bedrijfsspanning

Maximale stroom

Maximaal bewakingsoppervlak

Maximale afstand tussen zender & ontvanger

Omgevingstemperatuur

Relatieve vochtigheid

Afmetingen (H x B x D)
 

Materiaal

Beschermingsgraad

Kleur

Gewicht

Goedkeuringen

Standaard / Dust: 24 V DC Waterdicht: 24 V DC Ex: 24 V DC

Standaard / Dust: 130 mA Ex: 84ma

Standaard / Dust: 1600 m² (EN54-14), Waterdicht: 1600 m² (EN54-14), Ex: 800 m²

Standaard / Dust: 200 meter, Waterdicht: 200 meter, Ex: 100 meter

Standaard / Dust: -20 t/m 55 °C, Waterdicht: -20 t/m 55 °C, Ex: -20 t/m 85 °C

Standaard / Dust: max. 95 %

Standaard / Dust: Met montage beugel: 224 x 118 x 313 mm, Zonder montage beugel: 200 x 119 x 148 mm, Ex: Met montage beugel: 250 x 214 x 365 mm, Zonder montage beugel: 225 x 214 x 190 mm

Standaard / Dust: Aluminium Waterdicht: Aluminium, Ex: Aluminium

Standaard / Dust: IP 44 Waterdicht: IP65, Ex: IP66

Standaard / Dust: Aluminium Waterdicht: Zwart, Ex: Aluminium

Standaard / Dust: Zender: ± 1,3 kg, Ontvanger: ± 1,5 kg, Montagebeugel: ± 0,5 kg

Standaard / Dust: G294043, Ex: 02 ATEX 0090x