Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Draeger d4000

D4001 Brandmeldcentrale

De D4001 brandmeldcentrale voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor complexe detectiemogelijkheden. De centrale beschikt over één melderlus voor maximaal 127 deelnemers en een geïntegreerde 1-zone ontruimingsbediening. Hiermee is deze centrale zeer geschikt voor kleine tot middelgrote objecten.

Specificaties

Inleiding

De D4001 is een professionele EN-54-2 en EN-54-4 goedgekeurde 1-lus brandmeldcentrale bedoeld voor het bewaken van kleine tot middelgrote objecten en als ontruimingsinstallatie type B. De centrale is ondergebracht in een compacte hoogwaardige kunststof behuizing en via de geïntegreerde RS485 bus is ook een extern touch-bedienpaneel aan te sluiten. Ideaal voor scholen, kleine hotels, kantoren en kleine bedrijven.

Kenmerken
 • geïntegreerd 1-zone ontruiming
 • eenvoudige intuïtieve bediening
 • maximaal 127 lus-deelnemers
 • 1 lus
 • lus lengte tot 3500 Meter (afhankelijk van lus belasting)
 • steek-op-lus is mogelijk
 • zowel optische als akoestische signaalgevers in de lus
 • 5 relaisuitgangen
 • 2 bewaakte uitgangen 24V/500mA
 • 2 bewaakte uitgangen t.b.v. doormelding brand / storing
 • optioneel: Extern touchscreen bedienpaneel
D-lus technologie

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde lustechnologie en kortsluit-isolatoren in alle luscomponenten valt in geval van een kortsluiting of onderbreking geen enkele component uit. Daarnaast kunnen, afhankelijk van de lus lengte tot maximaal 48 automatische melders met geïntegreerde signaalgever op de lus aangesloten worden.
De automatische melder met geïntegreerde signaalgever is niet alleen esthetisch een zeer fraaie oplossing maar levert ook nog eens aanzienlijke besparingen op bij montage omdat er slechts één component in plaats van twee geplaatst behoeft te worden.
De automatische melder met geïntegreerde signaalgever is niet alleen esthetisch een zeer fraaie oplossing maar levert ook nog eens aanzienlijke besparingen op bij montage omdat er slechts één component in plaats van twee geplaatst behoeft te worden.

Bediening

De D4001 brandmeldcentrale wordt met een overzichtelijke menustructuur via het numeriek toetsenbord bediend. De brandmeldcentrale is voorzien van een groot display met 8 regels van elk 40 karakters. De hoofdfuncties, zoals het in- en uitschakelen van de doormelding; inschakelen van de vertraging en het herstellen van de centrale zijn direct via vaste toetsen beschikbaar. Per lus element kan er een klant specifieke tekst van maximaal 20 karakters worden ingevoerd waardoor een zeer nauwkeurige plaatsbepaling wordt bereikt. Deze tekst kan via de externe ESPA-444 interface ook naar een PZI of DECT systeem verzonden worden.

Bijbehorende accesoires

Bij de centrale kan een lege behuizing worden geplaatst. Door het verwijderen van tussenschotten wordt een ruime kabeldoorvoer verkregen. De behuizing kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor aanvullende componenten zoals printplaten of accu’s. Om de plaatsing van de D4001 voor te bereiden en meer ruimte voor kabelinvoer te creëren bestaat er een montageraam. Per behuizingdeel is een montageraam benodigd.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D4001 Brandmeldcentrale. Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen.

1

3850030

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Netspanning

Bedrijfsspanning

Nominale stroom

Maximale stroom externe verbruikers

Accu capaciteit

Omgevingstemperatuur

Afmetingen (H x B x D)

Kabelinvoer

Materiaal

Beschermingsgraad

Kleur

Gewicht

Goedkeuringen

230 V AC / 50 Hz

24 V DC

0,8 Amp.

1,5 Amp.

Max. 2 x 12Ah

-5 t/m 45 °C

320 x 450 x 185 mm

Boven-, onder- of achterrzijde

ABS (10% glasvezel versterkt)

IP 30

Grijs met wit front bij BMC-deel

± 5 kg (excl. accu’s)

G214072 EN54-4+A1 / EN54-2 +A1 +A2