Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D7000 sprinklermeld

D7000 Sprinklermeldcentrale

De D7000 sprinklermeldcentrale voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor complexe detectie mogelijkheden. De centrale is door zijn modulaire opbouw en netwerkmogelijkheden geschikt voor sprinklersystemen van elke omvang. De combinatie van zowel lokale als decentrale I/O, lus gevoede signaalgevers en failsafe sturingen vanuit de lus zorgen ervoor dat het gehele systeem zeer kosteneffectief aangelegd kan worden.

Specificaties

Inleiding

De D7000 sprinklemeldcentrale is een EN- 54-2 en EN54-4 goedgekeurde brandmeldcentrale die is ondergebracht in een 19 Inch waterdichte behuizing. Afhankelijk van de omvang van de gehele installatie is dit een hangende of een staande uitvoering. Standaard is de sprinklermeldcentrale voorzien van 32 groepen uitleespaneel voor zowel alarmmeldingen ( alarmklep & flowswitch) als technische meldingen (lage druk, afsluiters, enz.). Het uitleespaneel heeft ruime tekstvelden zodat een goed leesbare, duidelijk omschrijving bij de led geplaatst kan worden.

Kenmerken
  • IP 54 behuizing
  • eenvoudige intuïtieve bediening
  • modulaire opbouw
  • maximaal 600 Meldergroepen (per centrale)
  • maximaal 16 lussen
  • maximale luslengte 2000 meter (afhankelijk van lusbelasting)
  • steek op lus is mogelijk
  • maximaal aantal elementen per lus 127
  • zowel optische als akoestische signaalgevers in de lus
  • interngeheugen voor 10.000 meldingen
D-LUS Technologie

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde lustechnologie en kortsluitisolatoren in alle luscomponenten valt in geval van een kortsluiting geen enkel component uit. De D-lus maakt gebruik van verschillende type I/O elementen met één of meerdere ingangen waardoor zowel een enkel contact (bijv. flowswitch) als ook een groter aantal contacten (bijv. bij een kleppenopstelling) op eenvoudige wijze in het veld kunnen worden ingelezen. Alle I/O modulen worden geleverd in een waterdichte behuizing.

Bediening

De D7000 sprinklermeldcentrale wordt met een overzichtelijke menustructuur via het numeriek toetsenbord bediend. De sprinklermeldcentrale is voorzien van een groot display met 8 regels van elk 40 karakters. Onder dit display zijn 4 functietoetsen geplaatst die afhankelijk van het gekozen menu de benodigde functies krijgen. Voor de hoofdfuncties zoals het in -uitschakelen van de doormelding; inschakelen van de vertraging en het herstellen van de centrale zijn direct via vaste toetsen beschikbaar. Per luselement kan er een klantspecifieke tekst van maximaal 20 karakters worden ingevoerd waardoor een zeer duidelijke indicatie van de melding wordt gegeven. Deze tekst kan via de externe ESPA-444 interface ook naar een PZI of DECT systeem verzonden worden.

32 Groepen uitlees paneel

Het 32 groepen led paneel is er in een uitvoering voor alarmmeldingen (rode leds) en een uitvoering voor technische- en storing-meldingen (gele leds). De uitvoering voor technische– en storingsmeldingen heeft tevens de mogelijkheid om de eerste led groen te laten oplichten. Daarmee kan dan worden aangegeven dat alle afsluiters in de juiste stand staan. Afhankelijk van de omvang van de sprinkler installatie kan er 1 of meerdere van deze panelen in de centrale geplaatst worden.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D7000 Sprinklermeldcentrale. (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3850701SPR

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Netspanning

Bedrijfsspanning

Maximaal opgenomen vermogen

Accu capaciteit

Omgevingstemperatuur

Afmetingen (H x B x D

Kabelinvoer

Materiaal

Beschermingsgraad

Kleur

Gewicht

Goedkeuringen

230 V AC / 50 Hz

12 V DC

100 W

Max. 2 x 24Ah

0 t/m 45 °C

21HE Kast: 1012 x 600 x 473 mm 15HE Kast: 746 x 600 x 473 mm 12HE Kast: 612 x 600 x 473 mm

Boven of onderzijde

Metaal

IP 54

RAL 7035

21HE Kast: ± 72 kg (excl. accu’s) 15HE Kast: ± 61 kg (excl. accu’s) 12HE Kast: ± 54 kg (excl. accu’s)

G205129