Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
D5004 brandmeldcentrale

D5004 Brandmeldcentrale

De D5004 brandmeldcentrale voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor complexe detectiemogelijkheden. De centrale is door zijn geïntegreerde 1- zone ontruimingsbediening, modulaire opbouw en netwerk mogelijkheden geschikt voor middelgrote ondernemingen tot grote complexen. De combinatie van decentrale apparatuur, lus gevoede signaalgevers en failsafe sturingen vanuit de lus zorgen ervoor dat het gehele systeem zeer kosteneffectief aangelegd kan worden.

Specificaties

Inleiding

De D5004 brandmeldcentrale is een EN-54-2 en EN54-4 goedgekeurde brandmeldcentrale bedoeld voor middelgrote ondernemingen tot grote complexen. De centrale is ondergebracht in een dubbele hoogwaardige kunststof behuizing en in meerdere uitvoeringen leverbaar: D5004 met geïntegreerde 64 groepen uitlezing, D5004 zonder geïntegreerde groepen uilezing of D5004 zonder bediening “Blackbox”. Daarnaast is de D5004 ook nog in 19 inch uitvoering leverbaar.

Kenmerken
 • geïntegreerde 1-zone ontruiming
 • eenvoudige intuïtieve bediening
 • modulaire opbouw
 • maximaal 600 meldergroepen (per centrale)
 • maximaal 4 lussen
 • maximale luslengte 2000 meter (afhankelijk van lus belasting)
 • steek op lus is mogelijk
 • maximaal aantal elementen per lus 127
 • zowel optische als akoestische signaalgevers in de lus
 • maximaal 31 centrales in netwerk te plaatsen (zowel over koper als glasvezel)
 • intern geheugen voor 10.000 meldingen
D-lus technologie

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde lustechnologie en kortsluitisolatoren in alle luscomponenten valt in geval van een kortsluiting geen enkel component uit. Daarnaast kunnen, afhankelijk van de luslengte tot maximaal 48 automatische melders met geïntegreerde signaalgever op de lus aangesloten worden. De automatische melder met geïntegreerde signaalgever is niet alleen esthetisch een zeer fraaie oplossing maar levert ook nog eens aanzienlijke besparingen op bij montage omdat er slechts één component in plaats van twee geplaatst behoeft te worden.

Bediening

De D5004 brandmeldcentrale wordt met een overzichtelijke menustructuur via het numeriek toetsenbord bediend. De brandmeldcentrale is voorzien van een groot display met 8 regels van elk 40 karakters. Onder dit display zijn 4 functietoetsen geplaatst die afhankelijk van het gekozen menu de benodigde functies krijgen. Voor de hoofdfuncties zoals het in- en uitschakelen van de doormelding; inschakelen van de vertraging en het herstellen van de centrale zijn direct via vaste toetsen beschikbaar. Per luselement kan er een klantspecifieke tekst van maximaal 20 karakters worden ingevoerd waardoor een zeer nauwkeurige plaatsbepaling wordt bereikt. Deze tekst kan via de externe ESPA-444 interface ook naar een PZI of DECT systeem verzonden worden.

Bijbehorende accessoires

Bij de centrale kan een lege behuizing worden geplaatst. Door het verwijderen van tussenschotten wordt een ruime kabeldoorvoer verkregen. De behuizing kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor aanvullende componenten (zoals printplaten) of accu‘s. Om de plaatsing van de D5000 voor te bereiden en meer ruimte voor kabelinvoer te creëren bestaat er een montageraam. Per behuizingdeel is een montageraam benodigd.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D5004 brandmeldcentrale. (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

3850008

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Netspanning

Bedrijfsspanning

Maximaal opgenomen vermogen

Maximale stroom externe verbruikers

Accu capaciteit

Omgevingstemperatuur

Afmetingen (H x B x D)

Kabelinvoer

Materiaal

Beschermingsgraad

Kleur

Gewicht

Goedkeuringen

230 V AC / 50 Hz

12 V DC

100 W

2 Amp.

Max. 2 x 24Ah

0 t/m 45 °C

640 x 450 x 185 mm

Boven-, onder- of achterrzijde

ABS (10% glasvezel versterkt)

IP 30

Licht grijs met wit front bij BMC-deel

± 11,5 kg (excl. accu’s)

G205129

Documentatie
Download datasheet