Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Brandmeld nevenpanelen

D5000 Brandmeldpanelen / Nevenpanelen

Als sprekend onderdeel van de entree is de esthetische waarde van een brandmeldpaneel belangrijk, maar er mag niet uit het oog verloren worden dat het paneel primair bedoeld is voor de brandweer die bij binnenkomst direct wil kunnen zien uit welke sectie van het gebouw de melding afkomstig is. Een goed geografisch brandmeldpaneel brengt de meldingshaard en de weg ernaartoe helder in beeld, zodat snel kan worden gehandeld.

Specificaties

Inleiding

Conform de NEN2535 kan een brandmeldpaneel op verschillende manieren uitgevoerd worden. Als een synoptisch paneel met plattegrond tekening, als een tekstpaneel met teksten per detectie zone; Als alfanummeriek paneel met een LCD scherm of door gebruik te maken van de brandmeldcentrale zelf. Waarvoor in de praktijk gekozen wordt hangt af van de omvang en complexiteit van het gebouw. Synoptische brandmeldpanelen zijn altijd maatwerk en beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

Kenmerken
  • aansturing via I/O vanuit melderlus
  • bewaakte communicatie
  • eenvoudige intuitieve bediening
  • diverse afmetingen
  • zowel inbouw en opbouw
  • front in diverse kleuren
Techniek

Het brandmeldpaneel bestaat uit een frontplaat voorzien van leds en drukknoppen en een metalen behuizing. De leds en drukknoppen worden aangesloten op ingebouwde I/O modulen van de D5000 centrale. Op deze wijze kan het brandmeldpaneel, vrij programmeerbaar, vanuit de melderlus aangestuurd worden.

PD Panelen

De PD panelen zijn de meest toegepaste panelen. Beschikbaar in alle gewenste afmetingen en diverse uitvoeringen. Zowel inbouw als opbouw. Door de verschillende uitvoeringen te combineren kan het paneel altijd optimaal op de situatie aangepast worden

Tekst panelen

Het tekst paneel is een opbouw paneel en beschikbaar met 8, 16, 24 of 32 vensters. Het paneel is vooral bedoeld voor kleine eenvoudige objecten. De benodigde teksten kunnen met behulp van inschuifstroken naast de leds geplaatst worden en zijn eventueel ook eenvoudig te wijzigen.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

D5000 Brandmeldpanelen / Nevenpanelen (Dit is een configuratieproduct, onze verkoopafdeling helpt u graag om het product samen te stellen)

1

BMP

Technische specificaties

Omschrijving

Specificatie

Bedrijfsspanning

12 V DC