Brandveilig gebouw
Inloggen

Zoetermeer

Logo A Unica Fire Detection RGB (1)
Straalpijphouder

LegioSeal straalpijphouder

Het oneigenlijk gebruik van brandslanghaspels in bijvoorbeeld scholen heeft meer dan eens geleid tot wateroverlast. Niet alleen de legionella problematiek maar ook het oneigenlijk gebruik van de brandslanghaspels heeft ervoor gezorgt dat de eisen voor de installatie van brandslanghaspels zijn aangescherpt. Vanuit de markt is de vraag gekomen naar een straalpijphouder met verzegeling.

Specificaties

Straalpijphouder met verzegeling

Deze straalpijphouder verhoogt de drempel om de brandslanghaspel te misbruiken, terwijl het gebruik in geval van brand even eenvoudig blijft.

Gebruik en misbruik altijd zichtbaar

De LegioSeal® is zo ontworpen dat de verzegeling wordt verbroken wanneer de straalpijp uit de houder wordt genomen. Bovendien scharniert de transparante voorzijde open waardoor (oneigenlijk) gebruik van de brandslanghaspel direct zichtbaar is. De voorzijde blijft open staan totdat er een nieuwe verzegeling is aangebracht. Hierdoor kan dit product een extra bijdrage leveren aan legionellapreventie en het voorkomen van vandalisme met brandslanghaspels. Ook wordt de straalpijp beschermd tegen stof en vuil zodat een goede werking gewaarborgd wordt.

Geschikt voor alle gangbare straalpijpen

De LegioSeal® straalpijphouder is geschikt voor alle in de markt gangbare straalpijpen en bestaat uit twee delen: een metalen ophangbeugel en de kunststof straalpijphouder zelf.

Beveiliging bij drukloze brandslanghaspels

In diverse gebouwen wordt veelal gebruikt gemaakt van drukloze brandslanghaspels. Bij een dergelijk systeem komt er pas water vrij zodra het alarm is geactiveerd en de straalpijp wordt opengedraaid. De kans op waterschade aan kunstwerken wordt groot indien een brandslanghaspel oneigenlijk wordt gebruikt, de straalpijp wordt opengedraaid en vervolgens weer wordt teruggehangen. Men kan dan niet aan de buitenkant zien of de straalpijp openstaat of niet.
Met behulp van de LegioSeal voorkomt u waterschade bij oneigenlijk gebruik doordat direct zichtbaar is of iemand getracht heeft de brandslanghaspel te gebruiken. Immers, bij gebruik van de brandslanghaspel, wordt de verzegeling verbroken van de LegioSeal. De voorzijde blijft dan open staan totdat deze opnieuw is verzegeld.Bij gebruik van een drukloos systeem weet men dan tevens dat men moet controleren of de straalpijp is dichtgedraaid voordat deze wordt teruggehangen.
De LegioSeal biedt uitkomst bij gebruik van een drukloos systeem in onder andere musea, gevangenissen en psychiatrische instellingen.

Bestel informatie

Omschrijving

Verkoopeenheid

Eenheid

Artikelnummer

LegioSeal straalpijphouder, inclusief ophangbeugel

Verzegeling ten behoeve van LegioSeal straalpijphouder

1

1

3853403

3853404

Omschrijving

Specificatie

Gerelateerde artikelen

Brandblusmaterialenkast JBWE/A-70

3853067

Brandblusmaterialenkast JBDE-72

3853068

Brandblusmaterialenkast JBXA/F-83

3853069

Brandblusmaterialenkast JBDE/A-85

3853062